S-a votat „Primul ghiozdan” pentru școlarii făgărășeni

Primăria Făgăraș va derula programul „Primul ghiozdan”, începând cu anul școlar 2019-2020.

Toți elevii care vor intra în clasa pregătitoare vor primi ghiozdane echipate, anul viitor, fiecare în valoare maximă de 100 de lei. Beneficiari vor fi aproximativ 400 de școlari, potrivit estimărilor din hotărârea luată de Consiliul Local în ultima ședință. Municipalitatea încearcă astfel să faciliteze accesul copiilor la educaţie şi să prevină abandonul şcolar, se arată în expunerea de motive.

Finanțarea de 40.000 de lei va fi asigurată din bugetul local prin Direcția de Asistență Socială în funcție de numărul solicitărilor. Acestea vor trebui întocmite de unitățile școlare din municipiu, până la 1 iulie 2019, se arată în proiectul inițiat de primarul Gheorghe Sucaciu.

Monumente funerare
Amanet King Onix
Reno Depo
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Demgy
BPM - excavatorist

Fiecare ghiozdan va fi echipat cu rechizite și va conține: 10 caiete de diferite tipuri, două creioane, un stilou, patru coperți A5, acuarele, un penar, o riglă, o radieră și un pachet cu creioane colorate.

Un astfel de program funcționează și în municipiul Brașov de aproximativ opt ani și este destinat copiilor din clasele pregătitoare și a I-a.


Apreciază
Distribuie