Ministrul Educației: Nu se justifică demersuri la nivel local pentru reducerea temperaturii în şcoli

foto: Guvern, Facebook

Toți inspectorii școlari generali din toate județele au fost convocați luni, la București, de către ministrul Educației. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu, care spune că i-a chemat „pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece”.

Ministrul afirmă că Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie, iar la nivel local nu ar trebui luate măsuri pentru reducerea temperaturii în clase.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Florian Shaorma
JTTI
Demgy
Second hand & outlet
Cabinet ORL
Spalatoria GPC

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei «România Educată» prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a scris ministrul Câmpeanu pe Facebook.


Apreciază
Distribuie