Noi înscrieri la Rabla pentru electrocasnice

foto: gales.ro

Începând de astăzi au loc înscrieri noi înscrieri în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice.

Bugetul pus la dispoziţie de Administraţia Fondului pentru Mediu este de 20 de milioane de lei. Suma este disponibilă după nefolosirea voucherelor în termenul de valabilitate, dar provine și din diferenţele apărute din modificarea eficienţei energetice a echipamentelor aprobate, de la o clasă superioară la una inferioară, la cererea beneficiarului.

Ca să obțineți vochere de la stat pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic trebuie să vă înscrieți pe site-ul afm.ro. Valoarea fiecăruia este cuprinsă între 200 și 400 de lei, în funcție de produs și clasa energetică a acestuia.

Suma iniţială alocată pentru acest an a fost de 40 milioane lei. În cadrul celor două ediţii desfăşurate, în 24 mai şi 18 iunie, s-au acordat vouchere în valoare de 20 milioane lei.

Salco
Anunt Primaria Sercaia
Bilka

Programul a fost lansat în 23 mai de ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, care a anunţat atunci că noutatea programului în acest an o reprezintă faptul că în program au fost introduse şi televizoarele şi maşinile de spălat vase.

Persoanele fizice care vor să cumpere o maşină de spălat vase şi să beneficieze de voucher pot să ia la schimb un alt aparat electrocasnic mare,  în timp ce pentru celelalte categorii de produse trebuie trimis spre reciclare un aparat similar.


Apreciază
Distribuie