Simona Halep va fi decorată de Iohannis, dar și de Patriarhia Română

foto: adevarul.ro

foto: adevarul.ro

Președintele țării și Patriarhia Română au anunțat, luni, că o vor decora pe Simona Halep, noua campioană de la Wimbledon.

Klaus Iohannis îi va acorda distincţia Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincţie a statului român, „ca urmare a performanţei extraordinare obţinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate”, se arată într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale.

Tot astăzi, tot printr-un comunicat de presă, Patriarhia Română a anunțat că a decis să-i acorde Simonei Halep Ordinul „Crucea Patriarhală”.

„Românca Simona Halep a devenit de mai multă vreme un simbol al performanţei sportive pe plan internaţional, fapt care a culminat cu obţinerea trofeului Wimbledon 2019, cel mai vechi şi mai prestigios turneu de tenis dintre cele 4 turnee de Mare Şlem. Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române”, se arată în comunicat.

Eve
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Tractari auto
Dedienne - responsabil calitate
Monumente funerare

Datele ceremoniei de la Cotroceni, cât și pentru înmânarea distincției Patriarhiei, vor fi stabilite și anunțate ulterior.

Simona Halep este noua campioană de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Serena Williams cu 6-2, 6-2.


Apreciază
Distribuie