Număr record de turişti la Făgăraş

     Festivalul medieval „Zilele Cetăţii Făgăraşului” a adunat mii de turişti la Făgăraş. Nu au lipsit nici micii meşteşugari, chilipilurile şi comercianţii ambulanţi.

     Spectacolele de la scena festivalului oferite de organizatori, ofertele tentante practicate de meşteşugari şi comercianţi, promovarea sărbătorii prin afişe şi reclame răspândite în tot judeţul nostru, toate acestea au atras foarte mulţi făgărăşeni, dar şi turişti şi vizitatori din tot judeţul Braşov şi nu numai.

     „Muzeul „Valeriu Literat” din cadrul ansamblului arhitectural al Cetăţii Făgăraşului a strâns un număr de 2400 de vizitatori plătitori. Dintre toţi aceştia, aproximativ 15% au fost turişti străini. Acest lucru s-a datorat şi programului prelungit pe care l-am stabilit, anume de la ora 8.00 la 24.00. Le mulţiumim şi pe acestă cale voluntarilor şi echipei noastre care au fost foarte receptivi la tot ceea ce s-a realizat aici la muzeu”, a spus Elena Băjenaru, managerul muzeului făgărăşean.

     Toţi cei care au vizitat traseul extins al muzeului din Cetatea Făgăraşului au avut ce vedea, mai ales că  unele dintre exponate au fost unicat, iar poveştile despre istoria locului sunt de asemenea spectaculoase. Cele 24 de încăperi ale muzeului impresionează turiştii prin obiectele de artă expuse, prin poveştile fabuloase ce animă fiecare cameră de muzeu şi prin unicitatea multor piese ce se găsesc doar la Făgăraş. Sloganul ce a fost promovat de muzeografi, „Cetatea Făgăraşului – Cetatea care nu a fost cucerită niciodată”, a fost o altă componentă care a atras numărul mare de turişti, curioşi să descopere multitudinea de elemente din fortificaţiile impresionantului monument.

DSCN1232

Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Monumente funerare
Tractari auto
Dedienne - responsabil calitate
Eve

      Pe lângă vizitatorii muzeului, un număr de aproximativ 7000 de oameni s-au strâns în jurul Cetăţii Făgăraşului în fiecare zi de festival. Printre multele activităţi la care au luat parte, aceştia au admirat în primele două zile al festivalului, joi 16 august şi vineri 17 august, numărul mare de artişti şi ansambluri populare din zonă care au urcat pe scenă, dar şi pe cunoscuţii interpreţi de muzică populară, Gabriela Nistor, Ramona Fabian şi îngrăgiţii Cornelia şi Lupu Rednic.

     Sâmbătă şi duminică, 18 şi 19 august, au fost zile la fel de intens urmărite de publicul făgărăşean, mai ales că pe scenă s-au aflat Pavel Stratan şi Alex Velea, intens urmăriţi de fani pentru autografe şi poze cu favoriţii lor.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie