S-au terminat asfaltările pe Titu Perţia

Construit în anii ’80, cartierul Titu Perţia nu a fost reabilitat niciodată până în anul 2013. În iulie o firmă din Braşov plătită de Primăria Făgăraş a intrat cu utilajele în cartier şi într-o lună şi jumătate zona Titu Perţia s-a schimbat complet.

Administraţia locală a cheltuit 4 miliarde lei vechi pentru straturile de covor asfaltic de pe străzi şi alei, pentru trotuare, bordurare şi un nou sistem de iluminat.

Stâlpii vechi care iluminau zona au ieşit din uz, iar noua reţea de energie electrică este subterană.

Marţi, 20 august, edilii au mers la faţa locului împreună cu constructorul să inspecteze cartierul şi să facă recepţia lucrărilor. Primarul s-a declarat DSCN1285mulţumit de noua imagine „cochetă”, spunea el, a zonei Titu Perţia.

„Din ce văd este o lucrare bună, iar firma a lucrat conform calendarului. Cartierul era distrus de vreme… Urmează ca sensurile de mers pe străzi să fie stabilite de Comisia de Circulaţie. Oamenii ne-au cerut să facem cât mai multe parcări (n.r. 123 de locuri de parcare), astfel că nu ne-am putut extinde cu partea carosabilă şi va trebui să facem sensuri unice”, a declarat la faţa locului primarul Mănduc.

Proaspat Alb
Spalatoria Aqua Carpet
JTTI
Demgy

Pe de altă parte, acesta s-a arătat dezamăgit de procedura complicată de licitaţie, obligatorie pentru alegerea unui asfaltator, care de cele mai multe ori se sfârşeşte cu contestaţii din partea societăţilor respinse, contestaţii a căror soluţionare amână întotdeauna demararea lucrărilor. Cartierul Titu Perţia a făcut excepţie de la regulă, pentru că licitaţia pentru asfaltarea sa nu a întâmpinat nicio contestaţie.DSCN1276

Următorul în lista cartierelor îmbunătăţite din punct de vedere al infrastructurii este cartierul Negoiu, pentru care licitaţia s-a efectuat deja, iar acum autoritatea locală este în proces de adjudecare, iar apoi jumătate din cartierul Câmpului – partea situată înspre grădiniţa „Albinuţa”.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Titu Pertia inseamna si Strada Dr. Titu Pertia, care din 1970 n-a mai fost reabilitata. La fiecare ploaie, deranjam serviciul de canalizare cu sesizari, plombările vor tine pana in decembrie, ca in fiecare an, diferentele de nivel la șahturile de canalizare te transformă intr-un adevarat pilot de curse.
    Asa ca, foarte bine, foarte frumos, felicitari, DAR sunt sigur ca valoarea totala a impozitului pe cladiri si terenuri, incasat la bugetul local, pentru strada Dr. Titu Pertia, Aleea Livezii, Strada Livezii, Strada Inului si Canepii, unde avem case+curti+gradini este, mai mult ca sigur, dublu daca nu triplu fata de apartamentele din toate blocurile Titu Pertia.
    Este inechitabil, dar traim cu speranta ca, cel putin, copiii nostri vor prinde o reabilitare pe strada Dr. Titu Pertia, nu ne vom mai rupe autoturismele in doua prin canale mai joase cu 10 cm, nu vom mai avea canale infundate cu asfaltul plombărilor dupa prima zăpadă si asa mai departe.

Comentariile sunt închise.