O copie a icoanei Prodromița, sfințită în Hurez

foto: Mitropolia Ardealului

ÎPS Laurențiu Streza s-a aflat în după-amiaza de duminică, 2 iunie, la biserica  „Sf. Cuv. Paraschiva” din Hurez.  Mitropolitul a binecuvântat o copie a icoanei Maicii Domnului Prodromița de la Schitul Prodromu din Muntele Athos, primită ca donație de locașul de cult din sat.

Icoana originală, aflată la Schitul românesc Prodromu din Muntele Athos, a fost pictată la Iași, în 1863, parțial de bătrânul pictor Iordachi Nicolau. Acesta a realizat fundalul și veșmintele Maicii Domnului și ale Fiului Său, dar nu a izbutit deloc să picteze  fețele, oricât a încercat. Printr-o minune, în noaptea dintre 28 și 29 iunie 1863, icoana s-a pictat singură iar bătrânul Iordachi a descoperit a doua zi pictura completă. Mărturia pictorului și povestea pe larg a icoanei Prodromița pot fi citite aici.

Victoria Federal IFN
Spalatoria Aqua Carpet
Amanet King Onix
Monumente funerare
Sumi Agro - Zetanil
JTTI

Tot duminică, Mitropolitul Laurențiu a binecuvântat și monumentul eroilor români din Primul și cel de al Doilea Război Mondial din Hurez, restaurat de curând, și a săvârșită și o slujbă de pomenire a eroilor martiri ale căror nume sunt înscrise pe monument.

foto: Mitropolia Ardealului
foto: Mitropolia Ardealului


Apreciază
Distribuie