O femeie a comandat răpirea minorei din județul Sibiu, găsită în satul Vad

foto: Shutterstock

O femeie din localitatea Porumbacu de Jos și patru bărbați din Mârșa au fost reținuți în cazul răpirii fetei de 14 ani din Tălmaciu, județul Sibiu. Minora a fost internată în cadrul Centrului de zi „Prichindelul” din cadrul Direcției de Protecție a Copilului Sibiu, potrivit StirideSibiu.

Femeia în vârstă de 47 de ani este cea care ar fi comandat și coordonat răpirea fetei pentru fiul său, un tânăr de 23 de ani, care a cunoscut-o pe internet și care a fost primul pe lista de suspecți. Se pare că mama băiatului i-ar fi plătit cu aproximativ 6.000 de euro pe cei patru bărbați din Mârșa care au luat-o cu forața din locuința părinților din Tălmaciu, potrivit anchetatorilor.

Femeia care a pus la cale răpirea a fost găsită de polițiști, luni, în localitatea Vad, din județul Brașov, unde fusese dusă cu mașina și minora. Tot acolo se afla și fiul acesteia, care nu ar fi fost implicat direct în forțarea fetei, au mai precizat surse judiciare.

Familia fetei a reclamat luni noapte că aceasta a fost luată cu forța de acasă de către patru persoane care purtau cagule, fiind declanșat de IPJ Sibiu mecanismul „Alertă răpire copil”.


Apreciază
Distribuie