Operația lui Ianis, amânată de medicii din Turcia

Micuțul Ianis și părinții lui s-au întors din Turcia fără ca operația dorită să fi avut loc. Băiețelul din Făgăraș a fost supus mai multor investigații și tratamente iar operația a fost amânată din motive medicale.

Ianis nu are, deocamdată, greutatea necesară pentru a face față anesteziei, operației și perioadei de recuperare, după cum a anunțat tatăl lui, într-o postare pe o rețea de socializare. Dacă această problemă se va rezolva, peste maxim trei luni de zile operația poate avea loc.

Au decis (medicii, n.r.), după nenumărate investigații, că Ianis nu rezistă anesteziei deoarece este încă prea slăbit și trebuie să mai ia în greutate cel puțin 2 kg pentru a rezista celor 10 – 12 ore de anestezie, după care încă 36 de ore la terapie intensivă, unde trebuie să stea nemișcat”, a scris Valy Panazean, tatăl băiatului.

Ianis și părinții lui au plecat în Turcia la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, sperând ca, în urma unei operații complicate, viața copilului să se apropie de normalitate.

Monumente funerare
Bikeathon
Amanet King Onix
TMF Copy Center

După ce au ajuns în spital, medicii i-au făcut numeroase analize și investigații pentru a elimina orice risc înainte de intervenția chirurgicală. Așa au descoperit că băiețelul avea o infecție la plămâni, dar și o gastrită. Operația a fost amânată iar pentru Ianis au urmat zile de tratament.

Ulterior, Raluca și Valy Panazean au sperat că echipa medicală va da undă verde operației, însă specialiștii au hotărât că, pentru binele lui Ianis, intervenția chirurgicală trebuie amânată, din nou, câteva luni, timp în care micuțul poate crește în greutate, fiind astfel mai rezistent când va fi supus intervenției chirurgicale.

Cine este Ianis și cu ce afecțiuni a fost diagnosticat, citiți aici.


Apreciază
Distribuie