Pacienţi fără discernământ, folosiți cobai la un spital din județul Brașov

foto: iStock

foto: iStock

Pacienţi fără discernământ au ajuns cobai într-un spital din județul nostru.

Zeci de persoane de la Secția de Psihiatrie Vulcan ar fi fost folosiți într-un studiu de testare a unor medicamente, declară managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Nicușor Bîgiu.

El afirmă că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informații că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienţi cronici ar fi fost folosiţi în acest scop.

„Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienților incluși în studiu și consimțământul. Am avut informație că în anul 2005, la secția Vulcan, a fost desfășurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienți. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Bîgiu.

Monumente funerare
Amanet King Onix
Mogaldea Therapy
Second hand & outlet
Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Demgy

El atrage atenția că potrivit ghidului european de bune practici, nu ai voie să faci studii pe categorii vulnerabile de pacienți, cum sunt cei cronici și persoanele fără discernământ.

Managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie Brașov a adăugat că își va declina competența și va sesiza organele de cercetare penală, cel mai probabil luni.

sursele: digi24.ro, europafm.ro


Apreciază
Distribuie