Palatul Brukenthal din Avrig ar putea fi închis, după ce OPC a descoperit multe nereguli 

Palatului Brukenthal din Avrig ar putea fi închis pentru șase luni, după un control în care comisarii OPC au descoperit mai multe nereguli: camere murdare și alimente expirate. Societatea Klingeis Consulting SRL a primit patru amenzi în valoare totală de peste 35.000 de lei.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov anunță într-un comunicat de presă că „a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Klingeis Consulting SRL – Palatul Brukenthal, cu sediul în localitatea Avrig” în urma primirii unei sesizări.

După verificările realizate, comisarii au constatat următoarele aspectele și au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 4 amenzi contravenționale în valoare de 35000 lei și un avertisment
  • oprirea definitivă de la utilizare a produselor neconforme în valoare de 4800 lei
  • oprirea temporară a prestării serviciilor în spațiul de gătit (bucătărie), până la remedierea deficiențelor constatate
  • oprirea temporară a serviciilor în camerele 103, 106, 107 până la remedierea deficiențelor constatate
  • propunere de închidere a unității pe o perioadă de 6 luni.

Lista neregulilor depistate este lungă și vizează atât starea generală a camerelor unde se cazau turiștii, cât și alimentele oferite acestora:

  • mobilier deteriorat, lipsă saltea protecție, fire de păr și pete pe saltele și pe cearșaf precum și lipsa mesajului Pro Natura
  • în holul secundar al unității a fost identificat un perete cu infiltrații de apă și neigienizat
  • bucătăria unității prezenta perete exfoliat, crăpat si infiltrații de apă pe tavan, podele neigienizate, hotă cu scurgeri de grăsime, coșuri de gunoi fără capac,
  • agregate frigorifice cu acumulări masive de gheață, cu resturi alimentare, chedere rupte, neigienizate si grad ridicat de uzură
  • au fost identificate în lăzile frigorifice produse care nu prezintă elemente de identificare sau la care a fost schimbată starea termică, utilizarea unor ustensile neprofesionale (cuțite cu nituri și găleți din plastic)
  • produse cu data durabilității minimale depășite
  • preparate culinare congelate (sos ragu, tocăniță căprioară)
  • sos de tomate produs in unitate fără data fabricării
  • ulei depozitat pe paviment la temperatura mediului exterior
  • preparate culinare (ciorbe) păstrate în frigider contrar prevederilor OMS 976/1998
  • abateri repetate: frigidere cu chedere rupte, utilizarea unor ustensile neprofesionale în bucătărie, coșul de gunoi fără capac.

Apreciază
Distribuie