Paraclis la fântâniţa Părintelui Arsenie

Celebra fântâniţă a Părintelui Arsenie Boca situată nu departe de Mănăstirea Brâncoveanu are toate şansele să devină loc de pelerinaj pentru credincioşi. Dacă până acum cei care mergeau acolo o făceau în special pentru a-şi umple bidoanele cu apă, ţinând mai puţin seama de semnificaţia ei religioasă, de anul acesta turiştii şi localnicii vor avea lângă fântâniţă şi un loc de rugăciune.

Asta pentru că Primăria Drăguş îşi propune să ridice, cu ajutorul localnicilor şi donaţiilor, un schit în apropierea izvorului. În paraclisul care urmează să se ridice acolo va sluji duminicile şi în sărbătorile legale un preot de la Mănăstirea Constantin Brâncoveanu.

Ca să facă mai uşor accesul oamenilor până la locul izvorului şi în special al drăguşenilor, autorităţile din Drăguş sunt în curs de asfaltare a drumului din sat până la fântâniţă. Este un drum de 10 kilometri lungime, dintre care aproape 3 au fost asfaltaţi. Mai sunt de asfaltat încă 7 km, care sunt pregătiţi pentru asfaltare încă din toamnă.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

În total, toată modernizarea drumului se ridică undeva la 5,6 milioane roni. Banii cu care se asfaltează provin de pe urma unui proiect guvernamental, explică primarul Gheorghe Sucaciu. Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie