Timbre de colecţie cu Viscri

satul Viscri

satul Viscri

Timbre cu biserica fortificată de la Viscri! Romfilatelia a scos pe piaţă o nouă emisiune de mărci poştale denumită „Descoperiţi România – Transilvania.” Emisiunea ilustrează mai multe obiective din centrul ţării, cum ar fi casa de oaspeţi din Valea Zãlanului (judeţul Covasna), un peisaj din Hasman (judeţul Sibiu), Biserica Sfântul Mihail (judeţul Cluj) şi biserica de la Viscri (judeţul Braşov).

satul Viscri
satul Viscri

Emisiunea este alcătuită din patru mărci poştale, care au fost machetate în coli de 32 timbre, minicoli de 8 timbre + 1 vignetă şi o coliţă dantelată. Emisiunea este completată de 2 plicuri „prima zi”, 4 cărţi poştale maxime şi un album filatelic.

Setul de cărţi poştale maxime şi coliţa se regăsesc doar în cadrul produsului special al emisiunii – albumul filatelic – realizat în tiraj limitat de 400 de exemplare.

Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Amanet King Onix
JTTI
curatare tapiterie

Seria completă a emisiunii este disponibilă pentru 16,2 lei, cele patru minicoli pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 26 şi 40 de lei, în timp ce setul de plicuri „prima zi” costă 41 de lei, iar albumul special al emisiunii – 160 de lei.


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Sintagma “timbre de colectie” este absolut stranie. Orice timbru poate sa devina “de colectie” daca vrea cineva, oricine, sa il colectioneze.

    In legatura cu emisiunea filatelica Transilvania … va asigur ca are o valoare absolut insignifianta pentru orice filatelist care se respecta. Mai mult decat atat ea a fost pusa in circulatie in 2013, an in care Romfilatelia va scoate pe piata peste 34 de emisiuni filatelice (un raport necesar de francare absorbtie de catre piata filatelica absolut aiuritor … depasim china si franta in nr de timbre puse in circulatie). Subliniind faptul ca timbrul cu Viscri este de fapt hartie colorata iar toate produsele comercializate de Romfilatelia cu tematica respectiva sunt doar marketing de cel mai prost si nefilatelic gust, va sugerez sa NU … colectionati timbrele “de colectie” in cauza.

    🙂 … pe viitor cautati un specialist cand vorbiti despre domenii de nisa. Numai bine.

Comentariile sunt închise.