Pensiile speciale ale primarilor vor fi suportate de la bugetul local

foto: podul.ro

Pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților consiliilor județene vor fi asigurate din bugetele locale, de fapt, nu de la bugetul de stat.

Precizarea a fost făcută de ministrul Muncii, Marius Budăi, marți seara, la Realitatea TV.

„Aceste indemnizaţii pentru limită de vârstă vin cumva ca o reacţie la ce s-a întâmplat în trecut. În multe mandate sunt primari care nu au avut contributivitate, nu au avut salariu, ci au avut indemnizaţie de primar. În această situaţie, avem primari de 4, 5, 6 mandate în România care are au o pensie de 1.200 – 1.400 de lei. De aici a fost această discuţie.

Foarte important de spus este că banii nu se dau de la bugetul de stat, ci se asigură din bugetele locale de către fiecare dintre Unităţile Administrativ-Teritoriale. Pentru fiecare primărie, avem evident şi un impact, care nu va fi foarte mare.

Proaspat Alb
Monumente funerare
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Mogaldea Therapy
JTTI
Spalatoria GPC

Să ştiţi că acest Cod administrativ are şi foarte multe alte prevederi care sunt foarte bune, leagă mai multe legi într-o singură lege, aşază administraţia publică locală, responsabilizează anumite persoane din administraţia publică locală şi face cumva o debirocratizare”, a spus Budăi, potrivit Agerpres .

Pensiile speciale pentru primari vor intra în vigoare după ce Ordonanţa de Urgență, adoptată ieri de Guvern, va fi publicată în Monitorul Oficial.


Apreciază
Distribuie