Percheziții la medici din Brașov și Iași, care ar fi montat stimulatoare cardiace de la persoane decedate

24 de percheziţii au loc, vineri dimineaţă, în Braşov, Iaşi şi Neamţ, într-un dosar de abuz în serviciu, luare şi dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune.

Surse din anchetă afirmă că sunt vizaţi doi medici care ar fi montat pacienţilor stimulatoare cardiace şi defibrilatoare prelevate de la persoane decedate, afectând sau punând în pericol sănătatea celor supuşi intervenţiilor, potrivit News.ro.

De asemenea, au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniul construcţiilor, cu privire la un imobil situat într-o zonă încadrată ca arie protejată, afirmă anchetatorii.

Nouă persoane vor fi duse la audieri şi vor fi audiaţi mai mulţi martori. Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că în anchetă sunt vizaţi doi medici, din Braşov şi din Iaşi.

Printre instituţiile la care au loc percheziţii se află Primăria Movileni, Clădirea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Spiridon” Iaşi şi Secţia Cardiologie Intervenţională din cadrul spitalului. Aceleaşi surse au mai afirmat că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate ar fi fost montate altor pacienţi.

„În cauză este începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente”, a precizat Parchetul ICCJ.

„Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la punerea în aplicare a unor mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Iaşi, Braşov, Neamţ facem următoarele precizări: Ministerul Sănătăţii a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competenţelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfăşurare, nu putem oferi alte informaţii sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătăţii desfăşoară permanent activităţi de prevenire şi de combatere a actelor de corupţie care pot pune în pericol funcţionarea sistemului sanitar şi siguranţa pacienţilor”, a transmis Ministerul Sănătăţii.


Apreciază
Distribuie