Peste 130 kg de pește și unelte de pescuit, confiscate de polițiștii din Voila

Patru persoane aflate într-un autoturism au fost oprite în dimineața joi, 16 mai, pe DN 1, în Sâmbăta de Jos, în timpul unor activități de monitorizare a traficului rutier.

După ce au identificat persoanele aflate în autoturism, respectiv trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 29 și 32 de ani, polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală Voila au făcut și un control al vehiculului, deoarece transporta bunuri voluminoase.

„În interiorul autoturismului, polițiștii au depistat 10 saci în care se aflau plase de pescuit, o barcă gonflabilă cu vâsle, dar și o cantitate mare de pește, respectiv: 45 de kg specia crap, 37 de kg din specia batcă și 54 de kg din specia somn, cantități față de care nu s-a putut face dovada existenței documentelor de proveniență”, transmite IPJ Brașov.

Polițiștii au confiscat atât uneltele și ambarcațiunea de pescuit, cât și cele 136 de kg de pește.

Cele patru persoane sunt cercetate într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție; deținerea, transportul, comercializarea fără documenete de provenienă a peștelui; pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

Proaspat Alb
Florian Shaorma
JTTI
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet
Sumi Agro - Zetanil
Demgy

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Voila sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

 

foto: arhivă


Apreciază
Distribuie