Peste şase milioane de lei pentru drumurile judeţului

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat ieri împărţirea celor 6,44 milioane de lei primite de la Guvern în urma rectificării bugetare pentru reparaţia de drumuri judeţene şi comunale.

Mihai Vestea„Pentru drumuri judeţene am repartizat 4,2 milioane de lei, iar pentru cele comunale, suma repartizată se ridica la 2,2 milioane de lei. Pentru a nu exista nici un fel de probleme, am discutat cu toţi primarii din judeţ. Am avut în vedere proiectele aflate în derulare, dar am alocat sume şi pentru elaborarea unor documentaţii tehnice”, a explicat vicepreşedintele Mihail Vestea (foto).

3 milioane de lei au fost alocate pentru elaborarea documentaţiei tehnice pentru reabilitarea DJ 132 Rupea – Homorod – Jimbor – limita cu judeţul Harghita, care se află într-o stare proastă, iar din cauza lăţimii mici traficul se desfăşoară cu greutate.

Peste 900.000 de lei sunt destinaţi modernizării DJ 101 Râşnov – UM 01454 (Valea Glăjăriei), iar alţi 150.000 de lei pentru expertiza tehnică şi proiectul de reparaţie capitală a podului de lemn de peste Râul Olt, pe DJ 131P – Şercaia – Hălmeag, care este într-o stare avansată de  degradare şi care este un real pericol. În această zonă a fost instituită şi o restricţie pentru maşinile cu o masă mai mare de 10 tone.

Monumente funerare
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Demgy
Moveos
Florian Shaorma
Firma servicii renovare

Peste 85.000 de lei au fost repartizaţi pentru lucrările curente de întreţinere şi repararea a drumurilor judeţene pe timpul verii şi iernii.

 

sursa: bzb.ro


Apreciază
Distribuie