Plouă, plouă, plouă… până la începutul săptămânii viitoare

foto Administrația Națională de Meteorologie

Un nou cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică a fost emis de Administrația Națională de Meteorologie vineri, 18 iunie. Avertizarea meteo este valabilă până sâmbătă, 19 iunie, ora 23.

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 – 30 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Potrivit meteorologilor, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

Amanet King Onix
Monumente funerare
Bikeathon
TMF Copy Center

Până sâmbătă, 19 iunie, ora 23:00, este valabil și un cod portocaliu de ploi abundente.

În județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40 – 50 l/mp și izolat 60 – 80 l/mp.

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.


Apreciază
Distribuie