Pompierii din județ sunt sărbătoriți, în paradă, la Cetatea Făgăraș

foto: arhiva ISU Brașov

foto: arhiva ISU Brașov

Pompierii sunt sărbătoriți, vineri, în toată țara. Inclusiv la Făgăraș, unde suntem așteptați să asistăm la o paradă militară fastuoasă cu șase plutoane și tehnică de intervenție.

Evenimentul a avut loc anul trecut la Brașov, însă acum se va desfășura la Cetatea Făgăraș, începând cu ora 11.00. În același loc, de la ora 12.00, putem urmări exerciții demonstrative ale salvatorilor făgărășeni.

Ziua pompierilor este sărbătorită negreșit, anual, pe 13 septembrie. La această dată, în 1848, a avut loc un moment crucial în istoria României. A fost ziua în care compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor otomane venite să înăbuşe Revoluţia, salvând prin jertfa lor, crezul neamului românesc.

Astfel a fost scris ca pompierii militari să constituie, în Ţara Românească, nucleul viitoarei armate Române şi să dea, în această calitate, prima luptă pentru demnitatea României moderne.

De atunci până în prezent, pompierii militari au rămas acelaşi corp de elită în care rapiditatea, fermitatea şi temeritatea au fost puse în slujba apărării vieţilor şi bunurilor cetăţenilor, a siguranţei traiului de zi cu zi.


Apreciază
Distribuie