Sumele investite în ultimii 3 ani în toate școlile din oraș, publicate de primar

foto: Liviu Ardelean, bunaziuafagaras.info

Primarul Gheorghe Sucaciu a publicat pe o rețea de socializare sumele investite în toate unitățile școlare, de la începutul mandatului până în prezent.

Datele făcute publice vin ca răspuns în urma unor informații apărute într-un ziar local, despre care afirmă că „sunt total eronate, motiv pentru care am decis să prezint sumele exacte care s-au dus din bugetul local către unitățile de învățământ din oraș, în perioada 2016 – 2019”.

Conform postării din mediul online, în anul 2016 suma a fost de 3.353.227 de lei, în anul următor s-au alocat 3.723.773 de lei, în 2018 s-au investit 476.408 de lei, iar anul acesta au fost alocați 186.353 de lei, pentru investiții în unitățile școlare din municipiu. Suma totală ajunge, astfel, la aproape 7.740.000 de lei.

Spalatoria GPC
Monumente funerare
JTTI
Proaspat Alb
Leloland
Cabinet ORL
Belvedere - revelion 2023
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Demgy

Edilul a mai precizat că la Colegiul Național Doamna Stanca sunt prevăzute lucrări de consolidare și reabilitare în valoare de peste 9,9 milioane de lei.

„Mai mult, pe lângă investițiile din bugetul local, vom avea investiții din fonduri externe. La Colegiul Național Doamna Stanca, vor fi lucrări de consolidare si reabilitare a corpului de clădire al școlii generala nr. 7, extinderea acesteia cu un nivel si dotari aferente, precum și construcția unei noi săli de sport și realizare lift exterior. Valoarea este de 9.910.087,97 lei, iar investitia e cuprinsă în proiectul «Modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 7 și a rețelei de străzi urbane în vederea creșterii calității vieții în Municipiul Făgăraș». La inițiativa Primăriei Făgăraș și cu fonduri de la CNI (Compania Națională de Investiții – n.red.), o nouă sală de sport se va construi și la Școala Gimnazială Ovid Densușianu. De asemenea, un alt proiect vizează construcția în Făgăraș a unei noi grădinițe cu program normal”, se mai arată în mesajul publicat de primarul Gheorghe Sucaciu.


Apreciază
Distribuie