Premieră în 400 de ani: Carmen Schuster din Cincșor devine prima femeie prim-curator al Bisericii Evanghelice C.A.

Carmen Schuster a fost aleasă prim-curator al Bisericii Evanghelice C.A. din România. Este pentru prima dată în istoria de peste 400 de ani a acestei biserici când o femeie ocupă această poziție.

Carmen Schuster s-a născut într-o familie de saşi din Cincşor, a locuit în Germania, iar după Revoluţie a revenit în România şi s-a ocupat de restaurarea mai multor clădiri din satul natal, printre care biserica veche de 800 de ani, casa parohială și un fost CAP. A reabilitat inclusiv fosta școală, pe care a transformat-o într-una dintre cele mai cunoscute case de oaspeți din România, vizitată în trecut de Regele Charles al III-lea și vedete din România, printre care și Andreea Esca.

Alegerea noului prim-curator al Bisericii Evanghelice C.A. din România a fost anunțată de deputatul FDGR Ovidiu Ganţ, printr-un mesaj publicat pe Facebook: „Pentru prima oară în istoria de peste patru secole a acestei biserici o femeie, doamna dr. Carmen Schuster, a fost aleasă prim-curator. Îi doresc mult succes şi o asigur de faptul că vom avea o foarte bună colaborare”.

Potrivit Statutului Bisericii Evanghelice C.A. din România, curatorul comunităţii bisericeşti, în calitate de prim demnitar laic, este locţiitorul preotului şi îl sprijină pe acesta în îndeplinirea atribuţiilor sale. De asemenea, curatorul reprezintă comunitatea, când preotul este în imposibilitatea de a o face sau când postul acestuia este vacant.

Proaspat Alb
Florian Shaorma
UPRUC-CTR
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
RIM Fam
Qi Meridian

EXCLUSIV | Andreea Esca, la Cincșor: „M-a dus cu gândul la Viscri”


Apreciază
Distribuie