Prim-ministrul Tudose demisionează!

Anunțul a fost făcut de el însuși după ce partidul de la guvernare s-a întrunit, luni, în Comitetul Executiv (CEx). Decizia este una forțată, având în vedere că PSD a decis să-i retragă sprijinul politic lui Mihai Tudose.

Mihai Tudose urmează să-și semneze demisia în această seară sau mâine dimineață, însă nu înainte de a avea o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis.

Tudose ceruse demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, în urma scandalului provocat de poliţistul acuzat de pedofilie, şi reducerea numărului de portofolii din cabinet. 

PSD a decis să-i retragă sprijinul politic prim-ministrului, după ce acesta a cerut personal să se ia o decizie, prin vot, privind susţinerea sa.

Au fost 59 de voturi contra premierului Tudose, patru voturi pentru şi patru abţineri.

CTF
Happy Feet
Bikeathon 2019

Liviu Iolu, purtător de cuvânt în fostul Guvern Cioloș, a reacționat pe Facebook imediat după anunț spunând că „o țară întreagă va suferi de pe urma unor politicieni inconștienți care nu reușesc să conducă țara de un an de zile deși au câștigat o majoritate confortabilă la alegeri. Urmăriți mâine cursul de schimb, dobânzile la credite și multe altele care, dacă nu ar fi fost atitea crize politice, erau mult mai stabile și predictibile”.

USR anunță că „retragerea sprijinului politic pentru guvernul Tudose, al doilea guvern în 12 luni, confirmă eșecul majorității PSD-ALDE de a asigura guvernarea României și îi cere președintelui Iohannis să refuze desemnarea unui nou prim-ministru din partea PSD-ALDE”. În mesajul publicat pe Facebook, USR mai spune că „România are nevoie de o guvernare stabilă, cinstită și competentă, care să funcționeze în interesul societății, nu ca să-i scape de închisoare pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și politicienii penali ai PSD și ALDE. Uniunea Salvați România susține soluția alegerilor anticipate deoarece coaliția PSD-ALDE și-a pierdut orice fel de legitimitate de a mai guverna România. Orice guvern va fi mai bun decât Guvernul PSD-ALDE care de un an de zile lucrează pentru interesul exclusiv al liderului PSD”.

Cu o zi înaintea CEx, primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, a intervenit în scandalul dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose şi le-a cerut amândurora să înceteze imediat disputele politice. Firea voia ca ei să găsească o cale de colaborare şi să îşi asume urgent principiile acestei colaborări, menționând că agenda începutului de an este dominată de tensiunile din PSD, de împărţirea în tabere, grupări, zone de interes.


Apreciază
Distribuie