Primăria a scos un autobuz pe traseu. Al doilea, nefuncțional din lipsă de șoferi

Serviciul Public de Transport Local (STPL) Făgăraș, recent înființat, și-a început astăzi activitatea.

Primăria a scos pe traseu doar unul dintre cele două autobuze achiziționate de la Regia Autonomă de Transport Brașov, din cauza lipsei de personal. Acesta va circula pe vechea rută, iar celălalt vehicul va intra pe noul traseu după ce, în perioada următoare, va fi organizat încă un concurs pentru ocuparea posturilor libere. În urma primului concurs, doar două dintre cele patru posturi disponibile au fost ocupate, potrivit șefului STPL, Andrei Filip.

Intervalul orar în care va circula autobuzul este 5.45 – 23.45. potrivit unui comunicat de presă transmis de primărie – cu aproape două ore mai lung față de programul anunțat inițial.

„Valoarea biletelor de transport rămâne neschimbată, 2lei/bilet, iar acestea se vor achiziționa din autobuz.

Valoarea unui abonament întreg este de 65 de lei/lună. Abonamentele se pot achiziționa de la sediul Primăriei Făgăraș – Serviciul de Transport.

Menționăm că preșcolarii și elevii beneficiază de abonamente gratuite, care se vor elibera în baza unui tabel transmis de către unitățile de învățământ.

Monumente funerare
Bilka
Octano
Salco

De asemenea, de transport gratuit beneficiază persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, precum și pensionarii cu venituri mai mici de 800 de lei/lună.

Totodată,  pensionarii cu venituri cuprinse între 801 și 1000 de lei beneficiază de reducere de 75% la abonament, iar cei cu venituri cuprinse între 1001 și 1200 de lei, de reducere de 50% din abonament”, se mai arată în comunicatul instituției.

Traseul

KAUFLAND – CATEDRALĂ – RADU NEGRU – 13 DECEMBRIE – MULTIPOL – GARĂ – UPRUC – ION CREANGĂ – POARTA 50 – COLONIE POD – POARTA PRINCIPALĂ – AUREL VIJOLI – Str. TRANDAFIRILOR POD – SPITAL – B-dul. UNIRII Nr. 55 – ROMARTA – T. VLADIMIRESCU (fost sediu RDS) – KAUFLAND


Apreciază
Distribuie