Verificări în tot județul Brașov, după cazul de la Caracal, efectuate de prefect

Se iau măsuri și în județul Brașov, în contextul cazului presupuselor crime de la Caracal.

Prefectul Marian Rasaliu va efectua o analiză privind principalele riscuri și vulnerabilități existente la nivelul întregului județ.

În contextul cazului presupuselor crime din Caracal, ministrul interimar al Afacerilor Interne le-a solicitat, ieri, tuturor prefecților din țară și șefilor structurilor județene ale M.A.I. să deruleze acțiunea în cel mai scurt timp.

Mihai Fifor dorește ca analiza să se axeze în principal pe vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică, nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, precum și pe principalele riscuri la adresa cetățenilor din fiecare județ.

Copy Center TMF
Bilka
Salco

Ministrul interimar a mai solicitat ca analiza să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora. Rapoartele ar urma să fie finalizate în maximum o săptămână.

De asemenea, prefectul Marian Rasaliu a primit dispoziție să ia măsurile necesare, în colaborare cu inspectoratele școlare județene, pentru a se asigura că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar viitor.

Mihai Fifor le-a cerut prefecților să își amâne concediile, pentru a asigura personal comanda instituțiilor în această perioadă și să se implice activ în coordonarea instituțiilor județene, cu accent pe cele cu atribuții în garantarea siguranței și a ordinii publice.


Apreciază
Distribuie