Primăria Drăguş vrea bani de la Consiliul Judeţean pentru manifestări culturale

Comuna Drăguş a solicitat finanţare pentru trei proiecte culturale în a doua jumătate a acestui an. Toate primăriile din judeţ au putut depune solicitări financiare pentru proiecte pe teme culturale la Consiliul Judeţean Braşov până la data de 3 iunie. De asemenea, fondurile puteau fi accesate şi de către organizaţii neguvernamentale.

Potrivit primarului Gheorghe Sucaciu, comuna sa a solicitat 30.000 de lei pentru labirintul din lanul de porumb şi sărbătoarea Buzduganului din toamnă, alte 10.000 de lei pentru şcoala de vară din luna iulie. Aceasta constă în ateliere meşteşugăreşti şi cursuri şi se va desfăşura timp de 4 săptămână la şcoala din sat. Altă sumă de 30.000 de lei a fost cerută de Primărie pentru Zilele Recoltei din perioada 3-4 noiembrie.

Pentru că şi asociaţiile puteau solicita fonduri, Asociaţia ,,Padina Fest”, cea care organizează Festivalul ,,In Transylvania” a cerut şi ea 30.000 de lei pentru a doua ediţie a Festivalului, care va avea loc în luna august.

Suma totală acordată de administraţia judeţeană este de 1.000.000 lei, iar valoarea maximă a finanţării nerambursabile acordate pentru un proiect cultural este de 30.000 lei.

Salco
Copy Center TMF

Proiectele sunt selectate şi evaluate între 4 iunie şi 15 iulie.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie