Ansamblul ,,Făgăraşul”, de două ori locul I

La Teliu s-a desfăşurat weekend-ul trecut cel mai mare festival-concurs de tradiţii populare din judeţul nostru, sub denumirea de Festivalul ,,Vatra Satului”.

La prima ediţie s-au numărat 900 de participanţi, 16 ansambluri la secţiunea copii şi 20 de ansambluri la secţiunea dedicată tinerilor şi adulţilor.

Nu a lipsit Ansamblul ,,Făgăraşul”, care a fost reprezentat la ambele grupe de vârstă: la secţiunea peste 14 ani i-a avut drept instructori pe soţii Ioan şi Gabriela Ionuţ, iar la grupa mică de vârstă i-a avut antrenori pe Cătălin şi Anca Ionuţ-Lungoci.

Festivalul de la Teliu rămâne în amintirea participanţilor ca fiind prima ediţie în care şi la copii, dar şi la adolescenţi premiile I au fost adjudecate de făgărăşenii de la Ansamblul ,,Făgăraşul”.

Amanet King Onix
Demgy
Belvedere - revelion 2023
Dentistry Tour - dr. Monica Paler
Narin
JTTI
Spalatoria GPC
Florian Shaorma

Juriul a fost condus de Marin Barbu, preşedintele coregrafilor folclorişti din ţară, cunoscut drept Nea’ Mărin. Au mai fost, printre alţii în juriu, şi renumitul folclorist Ioan Pumnea de 83 de ani, precum şi Gheorghe Tănase, coregraful Ansamblului ,,Cerbul Carpatin”.

Făgărăşenii s-au descurcat exemplar, consideră Ioan Ionuţ. Cei mici au jucat Crihalma, Căluşarul ardelenesc şi un dans de Făgăraş. Cei mari au prezentat un mozaic de dansuri din mai toate zonele ţării.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie