Profesor de matematică, „şef” peste 9 comune

GAL-ul „Microregiunea Valea Sâmbetei” şi-a ales o conducere nouă

Grupul de Acţiune Locală „Microregiunea Valea Sâmbetei” are de câteva zile un nou Consiliu Director. Luni, 4 martie, s-a votat ca la carte noua conducere a GAL-ului. S-au tipărit buletine de vot şi s-au votat preşedintele, vicepreşedintele, secretarul şi membrii Consiliului Director.

În urma scrutinului democratic vechiul preşedinte Gheorghe Popa a fost înlocuit cu profesorul de matematică Vasile Grecu din Copăcel. Funcţia de vicepreşedinte îi revine lui Marian Dateş – secrtarul comunei Viştea. Secretarul GAL-ului este Alexandra Jiga de la Primăria Beclean, iar cei doi membri aleşi sunt Cristian Andreiaş de la Sâmbăta de Sus şi Cornel Greavu de la Drăguş.

 18.000 de locuitori

„Mircoregiunea Valea Sâmbetei” a fost înfiinţată pentru prima dată în 2006 sub forma unei asociaţii. „În 2013 s-a acreditat ca şi GAL şi i s-a alocat un buget de 2,5 milioane de euro, bani pe care îi poate distribui proiectelor întocmite de firmele sau primăriile din aria sa. Odată cu alocarea celor 2,5 milioane de euro diferitelor proiecte, GAL-ul poate cheltui şi el un buget de 300.000 de euro pentru propria funcţionare şi pentru plata celor 7 angajaţi pe o perioadă de 3 ani de zile. Sediul Grupului este la Drăguş în clădirea căminului cultural şi tot aici este şi sediul de depunere a proiectelor,” a explicat edilul de la Drăguş, Gheorghe Sucaciu.

Monumente funerare
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Demgy
Second hand & outlet
JTTI
Fantanita Craiesei
Mogaldea Therapy

Grupul de Acţiune Locală are în componenţa sa 9 comune şi 18.000 de oameni: Ucea, Viştea, Drăguş, Sâmbăta de Sus, Beclean, Lisa, Voila, Cincu şi Şoarş.

„Eu am foarte mare încredere în noul Consiliu Director. Este un suflu tânăr, oameni noi, care se pricep să ajute potenţialii beneficiari pentru a atrage fonduri europene în această zonă, adică a GAL-ului „Microregiunea Valea Sâmbetei” care se întinde pe un teritoriu de 9 unităţi administrative. Din 2006 până acum GAL-ul s-a preocupat numai de anumite persoane, nu s-a preocupat de toţi cei 18.000 de locuitori din aceste unităţi administrative,” mai precizează primarul Sucaciu. Cristina Cornilă

 


Apreciază
Distribuie