Program prelungit la Serviciul Pașapoarte Brașov. În Făgăraș, închis până în septembrie

foto: adevarul.ro

Serviciul de eliberare a pașapoartelor din Brașov va avea program prelungit, începând de luni.Pe toata durata verii, ghișeele vor fi deschise între orele 8:30 și 18:30. Decizia aparține Ministerului Afacerilor Interne, pentru a face față numărului mare de solicitări. Iulie și august sunt lunile cele mai aglomerate la aceste servicii.

Pentru reducerea timpului de așteptare la ghișeu, anul trecut a fost implementat un sistem de alertare prin SMS. Românii sunt anunțați prin mesaje trimise pe telefoanele mobile chiar și cu trei luni înainte de a le expira pașapoartele.

De la începutul anului, au fost transmise peste 407.000 astfel de SMS-uri prin care li se reamintea că le expiră documentele, astfel încât să solicite din timp eliberarea unora noi. În luna aprilie au fost transmise notificări pentru pașapoartele care urmau să expire în lunile iulie, august și septembrie 2019.

Tot pentru reducerea tradiționalelor cozi de la ghișee, vă puteți programa online sau puteți depune o cerere, pe site-ul epasapoarte.ro.

Monumente funerare
TMF Copy Center

O altă măsură pentru evitarea aglomerației a fost luată anul trecut, când a fost prelungit termenul de valabilitate a pașaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 25 de ani.

Vă reamintim, punctul de lucru din Făgăraș al Serviciului de Pașapoarte Brașov s-a închis la 1 iunie și va fi redeschis la 1 septembrie, astfel că va trebui să mergeți la Brașov, dacă vreți să vă ridicați documentele.


Apreciază
Distribuie