Program prelungit pentru eliberarea cardului de sănătate

Casa Judeţeană de Sănătate Braşov anunţă asiguraţii că, în perioada 01 – 04 septembrie 2015, programul de lucru al CJAS Braşov pentru eliberarea Cardului National de Sănătate este în intervalul orar 08:00 – 20:00.

La nivelul ţării, aproximativ 5.000 de carduri de sănătate nu au ajuns la asiguraţi.

De la 1 septembrie, este obligatorie utilizarea cardului de sănătate.

„Toţi asiguraţii care au intrat în posesia cardurilor sau ale căror carduri se află la casele de asigurări vor avea acces la servicii medicale programate, decontate în sistem, doar în baza cardului de sănătate. Începând cu această dată, asiguraţii care nu au card emis vor beneficia de servicii medicale din pachetul de bază, în sistemul public de sănătate.

Furnizorul de servicii medicale va verifica pe aplicaţia de pe site-ul CNAS calitatea de asigurat şi dacă pacientul are card emis. Pentru a beneficia de servicii medicale, aceste persoane nu au nevoie de adeverinţa de asigurat eliberată de casa de asigurări. Aceste servicii vor fi validate şi decontate în vechiul sistem”, a declarat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Proaspat Alb
Florian Shaorma
Demgy
Sumi Agro - Zetanil
JTTI

Dacă pacientul nu este asigurat sau are card emis dar nu îl prezintă la furnizor, acesta va putea primi doar servicii medicale de urgenţă. Pentru servicii medicale programate, asiguratul va trebui să solicite eliberarea cardului de sănătate de la casa de asigurări în evidenţa căreia se află.

Adeverinţa de înlocuire a cardului de sănătate se eliberează la casele de asigurări în următoarele situaţii: refuzul de utilizare a cardului de sănătate din motive religioase şi de conştiinţă sau solicitarea unui card duplicat în cazul pierderii sau distrugerii cardului de sănătate primit.

Cardul de sănătate se eliberează automat pentru cetăţeni la împlinirea vârstei de 18 ani sau la dobândirea calităţii de asigurat.


Apreciază
Distribuie