Proiect naţional pentru copiii din Ţara Făgăraşului

programul Mama si Copilul functioneaza deocamdata in cladirea fostei scoli germane de pe strada Libertatii

     Patriarhia Română a dezvoltat un program pentru copiii din parohiile ortodoxe. Acesta se numeşte „Hristos împărtăşit copiilor” şi se desfăşoară şi în Ţara Făgăraşului. HIC Fag

    Şase parohii făgărăşene se implică în acest proiect, iar altele organizează activităţi pentru copii cu ocazii speciale. În partea estică a Ţării Făgăraşului programul se desfăşoară la Bucium, Şercaia şi Părău.

       Despre derularea lui în parohia Bucium ne oferă explicaţii preoteasa Natalia Corlean, coordonatoarea activităţilor: „Proiectul se bazează în cea mai mare parte pe activităţi practice, pe raportarea directă la viaţa noastră, la felul în care ne comportăm cu ceilalţi şi cu mediul în care trăim. Punem accent în mod deosebit pe promovarea valorilor autentice; anul trecut a fost anul familiei, iar anul acesta îi avem ca temă principală pe Sfinţii Brâncoveni – vom vorbi despre familia lor, despre voievod şi implicarea lui în societatea vremii, dar şi despre artă, despre stilul brâncovenesc, pentru a trezi copiilor această apreciere a frumosului, a esteticului; şi vom avea şi excursii, vizite la ctitoriile brâncoveneşti”HIC Faag

      În partea vestică a Ţării Făgăraşului programul se desfăşoară în Boholţ, Ucea de Jos şi Ucea de Sus. Programul diferă în funcţie de metodele alese, de fiecare preot în parte. Spre exemplu la Ucea de Jos, în acest an se va vorbi despre Neagoe Basarab şi activitatea sa, despre botez şi euharistie, dar şi despre activitatea Brâncovenilor.

JTTI
Moveos
Firma servicii renovare
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Proaspat Alb

    Conforma datelor venite din partea moderatorilor acestui proiect, din Ţara Făgăraşului vor participa nu mai puţin de 200 de copii, iar numărul lor poate depăşi această cifră, în funcţie de înscrieri.

Mai multe amănunte aflaţi în ediţia de marţi, 15 octombrie, a săptămânalului BZF.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie