Nurcile aduc bani în bugetul primăriei

Olandezii care au venit la Şercaia puşi pe treabă n-au stat deloc toată vara şi au muncit continuu pentru a reuşi că până la finalului anului să aducă în adăposturi primele efective de nurci.

Este vorba de un concern olandez care mai are ferme de nurci în America, Lituania şi Polonia, iar anul acesta a decis să intre şi pe piaţa din România. Ferma lor, care este în construcţie acum, se întinde pe 10 hectare de teren situate la ieşirea din Şercaia înspre Părău pe partea stângă a direcţiei de mers. Este prima fermă de nurci de la noi din ţară, nurci crescute pentru blană. Pentru a ajuta la ridicarea halelor au fost angajaţi 30 de localnici, aceasta fiind condiţia pusă de Primărie.

„Suntem într-un stadiu destul de avansat, însemnând că peste două luni de zile, cred eu, mai precis în iarnă vor fi populate primele hale cu effective de nurci. Olandezii au construit toată vară, Primăria s-a achitat de obligaţiile pe care şi le-a asumat vizavi de această investiţie. Pot să spun că lucrurile decurg chiar bine”, spune  primarul Cristinel Paltin.

Demgy
Firma servicii renovare
Amanet King Onix
curatare tapiterie
Victoria Federal IFN
Moveos
Agromar
Monumente funerare

Cele zece hectare au fost cumpărate de la particulari. Pentru autorizaţia de construcţie aceştia au plătit 400 de milioane lei vechi! Iar ca şi impozit în primi trei ani, vor plăti câte 150.000 de euro anual.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie