Prostia se plăteste!

Prostia omului se plăteşte, spune o veche vorbă din popor! Aşa au ajuns să plătească bani grei mai mulţi locuitori din Ţara Făgăraşului care au dat crezare unor telefoane venite de la necunoscuţi. Fie că sună să-i anunţe pe naivi că au câştigat premii fabuloase, fie că se dau drept avocaţi, escrocii continuă să adune bani de la o anumită categorie de persoane.

În ultimele zile au fost ţepuite două persoane: o femeie bătrână din Făgăraş şi un tânăr de aproximativ 20 de ani din Victoria. Acesta din urmă a primit un telefon de pe un număr de orange de la o persoană care se dădea drept reprezentant al firmei Orange România şi îi comunica o veste bună: a câştigat o sumă de 5.000 de lei! Conform regulamentului, băiatul pe nume Constantin putea să ia banii dacă plătea mai înainte o taxă de 1.500 lei.

JTTI
Moveos
Monumente funerare
Demgy - locuri de munca

 „Partea vătămată a trimis prin mandat poştal on-line suma cerută, respectiv 1.500 lei unei persoane de sex feminin din Brăila, cu toate că la telefon a fost apelat de o voce bărbătească. La 10 minute după ce a trimis banii on-line şi-a dat seama că a fost înşelat şi a sesizat Poliţia. Acum, autorul riscă o pedeapsă de la 3 la 15 ani pentru înşelăciune, urmând să efectuăm cercetări pentru identificarea atât a bărbatului de la telefon, cât şi a femeii care a ridicat banii,” spune cmd. Marian Filipoiu de la Poliţia Victoria.  Cristina Cornilă 


Apreciază
Distribuie