Subiect de presă la 14 ani!

orasul Victoria

Un copil subdezvoltat psihic, care şi-a ameninţat în glumă cu un cuţit prietenii de joacă, a devenit subiect de presă naţională. Băiatul are 14 ani, este din oraşul Victoria şi este în clasa a V-a. Într-una din zilele trecute, el împreună cu alţi băieţi mai mici se aflau în faţa blocului şi jucau rişcă. Băiatul avea asupra lui un cuţit de bucătărie pe care îl folosea pentru a scobi găurile în pământul îngheţat.

La un moment dat s-a jucat cu prietenii şi i-a ameninţat în glumă cu cuţitul. Informaţia cum că băiatul ar fi fost la un pas să-i omoare pe ceilalaţi a apărut în mai multe ziare din ţară. Şeful Poliţiei Victoria, cmd. Marian Filipoiu spune că lucrurile sunt departe de adevăr: „Copilul este subdezvoltat şi fizic şi psihic, am fost cu el la comisia de expertiză la Medicină Legală în Braşov şi 5 medici au confirmat asta. Băiatul s-a jucat, le-a arătat cuţitul de la o jumătate de metru, nu i-a pus niciunuia cuţitul la gât, n-a atins pe nimeni! Este doar teribilismul vârstei, ceilalţi trei amici, care au 10-11 ani şi sunt toţi în clasa a IV-a, n-au fost niciun moment în pericol. Nu ştiu de unde s-a inflamat cazul ăsta,” spune comandantul.

Spalatoria GPC
La Turcu
Moveos
Monumente funerare

Băiatului i s-a întocmit totuşi dosar penal pentru ameninţare, dar pentru că are discernământ diminuat, nu va răspunde pentru fapta sa. Joaca lui cu tentă de ameninţare l-a făcut subiect de presă în toată ţara. Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie