Radu Negru îşi aşteaptă viitorii boboci

Educaţia este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea, iar şcoala ne ajută să ne autocunoaştem, să ne depăşim limitele; ea ne creionează caracterul şi reprezintă baza cunoştinţelor noastre. Este însă şi locul unde iau naştere prietenii care durează toată viaţa.

Colegiul Naţional „Radu Negru” se pregăteşte să primească vizita preşcolarilor, care sunt nerăbdători să intre pe porţile şcolii.

Directorul adjunct al liceului, Remus Mogoş, prezintă modul în care Colegiul gestionează această situaţie, dar şi avantajele pe care le au copiii care aleg Radu Negru.

Reporter: Domnule director, care este planul de școlarizare pe care îl va adopta Colegiul Naţional „Radu Negru” în următorul an şcolar?

Remus Mogoş: Pentru anul şcolar 2013 – 2014, C.N.R.N.   şi-a propus realizarea a trei clase pregătitoare şi a încă unei clase I, pe lângă cele trei deja existente. Ca şi în acest an,  în funcţie de solicitările părinţilor, instituţia noastră are posibilitatea şi dotarea necesară de a organiza Programul „Şcoală după şcoală”. Pentru desfăşurarea în condiţii bune a acestui program, şcoala noastră are la dispoziţie atât spaţii de odihnă (pătuţuri pentru clasa pregătitoare) şi recreere, cât şi posibilitatea servirii mesei la cantina din cadrul Colegiului.

Rep: Care sunt principalele motive pentru care părinţii unui preşcolar ar trebui să aleagă Radu Negru?

R.M.: Sunt mai multe motive care cred că pot sta la baza acestei alegeri. Am convingerea că o „Şcoală bună se alege devreme”. În timp, Radu Negru şi Cetatea Făgăraşului au devenit principalele repere ale oraşului. Suntem o şcoală cu tradiţii, cu valori bine definite şi cu un corp profesoral de o înaltă pregătire şi ţinută. Prin implicarea  domnilor învăţători şi profesori în activitatea didactică, în activităţi diferenţiate pentru aprofundare şi dezvoltare, dar şi în alte activităţi educative, încercăm să oferim o educaţie de calitate elevilor noştri atât la nivelul achiziţiilor fundamentale, cât şi a formării de caractere.

JTTI
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Firma servicii renovare
curatare tapiterie
Florian Shaorma
Spalatoria GPC

Nu în ultimul rând, ne bucurăm de o dotare deosebită atât la nivelul învăţământului primar şi gimnazial, cât şi la nivelul învăţământului liceal: de la săli de clasă generoase, spaţii de recreere, săli de sport, până la dotări de ultimă generaţie.

Rep: Care este modul în care îşi aşteaptă Colegiul noii boboci? Care este atmosfera acum, înaintea începerii înscrierilor?

R.M.: Fiecare început de an şcolar este un motiv de bucurie, fiind încărcat de multă emoţie atât din partea noastră, a părinţilor, dar mai ales a bobocilor care păşesc pentru prima dată în şcoală. Menirea noastră este de a oferi modele şi misiunea şcolii este de a dezvolta caractere. Michel de Montaigne spunea „O şcoală bună schimbă judecata şi moravurile”. În această perioadă, am demarat prezentarea ofertei educaţionale în grădiniţele din oraşul nostru pentru a da posibilitatea părinţilor şi preşcolarilor de a ne cunoaşte şi de a fi informaţi în legătură cu programele şi activităţile pe care le putem organiza. În acest sens, în data de 5 martie, între orele 10-12, vom organiza „Ziua porţilor deschise”, o zi în care preşcolarii şi doamnele educatoare au posibilitatea de a ne vizita şcoala şi de a desfăşura activităţi de cunoaştere şi socializare cu elevii din ciclul primar.                                                                                                                                               

                                                                                                                           Interviu realizat de Roxana Stăneiu
                                                                                                                           clasa a IX-a A
                                                                                                                           Colegiul Naţional Radu Negru     


                                                                                                                                                             


Apreciază
Distribuie