Regal tradiţional la Fundaţia Negru Vodă!

Regal tradiţional de 8 martie la Fundaţia „Negru Vodă”! Copiii de la grădiniţa Pinocchio, dar şi elevi de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” au susţinut un mini-concert tradiţional cu ocazia zilei închinate femeilor. Învăţătoarea şi interpreta de muzică populară Mioara Marinca de la Grădiniţa Pinocchio din Făgăraş, alături de profesoara Adelina Graură, şefa Departamentului de cultură şi civilizaţie făgărăşeană din cadrul Fundaţiei Negru Vodă, au pregătit împreună cu copiii un mini-concert tradiţional de cântece folclorice şi poezii.

Grupul care a susţinut joi spectacolul a fost format din copii cu vârse cuprinse între 5 şi 17 ani. O imagine deosebită a fost oferită de costumele tradiţionale purtate de micuţi. Tema generală a concertului a fost „8 martie – Ziua Femeii” iar mămicile şi bunicile prezente au savurat momentul pregătit, răsplătind vocile angelice ale copiilor prin aplauze şi recunoştinţă.

Prof. Adelina Graură a spus că „oamenii simt nevoia să-şi exprime românitatea şi să transmită copiilor şi nepoţilor lor folclorul autentic făgărăşean pentru ca tradiţia şi adevărata cultură românească să reziste timpului secular în care trăim.”

Green Ambalaje
Husqvarna
Amanet King Onix
Moveos_2

Educatoarea Mioara Marinca, cea care a înfiinţat cu ani în urmă grupul „Muguraşi făgărăşeni”, a organizat spectacolul de muzică populară şi patriotică, dansuri folclorice specifice zonei, cum ar fi brâul de Făgăraş sau suveica şi a transmis prin micuţii pregătiţi de ea un sincer la mulţi ani tuturor mămicilor şi bunicilor prezente la concert.

Aceste manifestări sunt doar începutul unei îndelungi colaborări pregătite de noua conducere a Fundaţiei Culturale Negru Vodă, urmând ca pe viitor tradiţia şi specificul popular făgărăşean să fie prezentat şi cu alte ocazii. Alexandru Socaciu


Apreciază
Distribuie