Rău-platnicii, obligați să achite și electricitatea neconsumată

Cei care întârzie cu plata curentului ar putea ajunge să achite și electricitatea pe care n-au consumat-o încă.

Mai precis, la cererea furnizorului, rău-platnicii sunt obligați să depună într-un cont, drept garanție, contravaloarea curentului pe care îl consumă, în mod normal, în trei luni. În caz contrar, compania îi poate lăsa fără electricitate, potrivit Ziare.com.

Ulterior, dacă omul își achită factura la timp, garanția rămâne neatinsă. Dar, dacă plățile încep din nou să întârzie, furnizorul își va putea lua banii pe care nu i-a primit la timp, direct din contul de garanție.

Proaspat Alb
Fantanita Craiesei
Monumente funerare
Mogaldea Therapy
Second hand & outlet
Amanet King Onix

Este posibil după ce Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a adoptat un nou ordin prin care câțiva mari furnizori de electricitate au acest drept. Până acum, persoanelor care ajungeau în pragul de debranșare le era suficient să își plătească restanțele ca să se asigure că nu rămân în beznă.

În încercarea de a-i împiedica pe furnizori să-i ia omului și ultimul ban din buzunar, ANRE a menționat în ordinul adoptat că aceștia nu au dreptul să le ceară garanții „consumatorilor vulnerabili”. Problema este că, în România, consumatori vulnerabili sunt doar oamenii înscriși în bazele de date ale instituțiilor de protecție socială, mai notează sursa citată.


Apreciază
Distribuie