Revine ninsoarea și se formează polei. Cod galben de viscol în Brașov și Sibiu

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei în zonele joase, predominant ninsori la munte, de miercuri, de la ora 16:00, până vineri, la ora 10:00.

„Începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie), aria precipitaţiilor va fi în extindere treptată şi temporar în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte (ploi, lapoviţă şi ninsori) şi mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei. În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantităţile de apă vor fi de 15…25 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă”, au transmis meteorologii.

Temporar, vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăşi 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi, local şi în Oltenia, Transilvania şi Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h. De asemenea, intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârşitul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării.

ANM a emis și o atenţionare Cod galben de viscol, valabilă de miercuri, de la ora 18:00, până vineri, la ora 10:00, în zona de munte, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri (judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita, Mureş, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Bihor, Alba, Cluj şi Sălaj).

Astfel, la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 80…100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.


Apreciază
Distribuie