Români, sași și maghiari, în aceeași biserică

Preoți ai bisericilor romano-catolică, evanghelică și ortodoxă s-au reunit aseară într-un lăcaș de cult din municipiul Făgăraș, pentru a oficia împreună o slujbă religioasă.

saptamana ecumenica_20.01.15_01Acțiunea face parte dintr-un program intitulat „Săptămâna Ecumenică” ce se derulează, de aproape un deceniu, la începutul fiecărui an calendaristic.

Biserica Franciscanilor din Făgăraș (cunoscută ca Biserica Pater) a fost prima care a găzduit aseară câteva zeci de credincioși, de toate confesiunile.

Monumente funerare
JTTI
PSD - alegeri locale 2024
Agromar
Demgy

Români, maghiari și sași au ascultat cuvântul de învățătură și s-au rugat pentru binele comunității, alături de preoții lor. Procesiunea s-a desfășurat în limbile română, maghiară și germană. Tânărul preot Gheorghe Bica, paroh de la începutul acestui an la biserica din cartierul Combinat, a reprezentat Biserica Ortodoxă, preotul Johannes Klein pe cea Evanghelică iar preotul Attila Gal a slujit în numele Bisericii Romano-Catolice.

Săptămâna Ecumenică va continua în fiecare seară de la ora 18: joi la Biserica Unitariană, vineri la Biserica Evanghelică iar sâmbătă la Biserica Ortodoxă din Combinat.


Apreciază
Distribuie