Sală de nunţi de lux la Cârţişoara

Dacă în numărul trecut al săptămânalului „Bună Ziua Făgăraş” aflam despre ambiţiile politice de la Cârţişoara care opreau investiţiile şi sărăceau bugetul local, acum redăm şi o parte bună a poveştilor politice de acolo.

După lungi tratative şi scandaluri în şedinţele de Consiliu Local, o investiţie importantă pentru comunitate are viitor. Nu mai puţin de 6,6 miliarde lei vechi se investesc în modernizarea sălii de nunţi şi petreceri din Cârţişoara, iar suma nu este cea finală. Se preconizează că vor mai fi investiţi undeva la 2,2 miliarde pentru finalizarea tuturor lucrărilor, conform primarului Dorin Magda.

„Cred că până la urmă vom înţelege că dacă ne unim în Consiliul Local putem să facem lucruri importante. M-am luptat mult cu consilierii mei pentru acest proiect şi vă spun că deşi a fost foarte greu să-i conving să oprim alte investiţii (magazii de scule şi remorci), vreau să mă declar parţial mulţumit că toţi au înţeles utilitatea şi importanţa lui. Da, suma este mare, aproape 200.000 de euro, dar acolo nu s-a făcut din 1990 mai nimic, sporadic reparaţii şi cam atât”, spune primarul Magda.

Tot el a dezvăluit că prin 2005 s-au construit la cămin două băi, ceva reparaţii şi o magazie, dar sala era departe de a putea fi folosită în condiţii decente. „După ce va fi finalizată toată investiţia, cel puţin 20 de ani de acum înainte nu va mai fi nevoie de nicio intervenţie. Doar bucătăria a costat undeva la 40.000 de euro, pentru că are o cameră frigorifică, instalaţii moderne de gătit, spălător de vase, cuptoare, aer condiţionat pentru sală, deci absolut toate utilităţile de care era nevoie”, mai spune Dorin Magda.

JTTI
Monumente funerare
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Demgy - locuri de munca

Viitoarea sală de nunţi de la Cârţişoara va avea undeva la 300 de locuri, scenă pentru miri şi scenă pentru formaţie, aer condiţionat şi bucătărie dotată modern. Primarul spune că sala va putea fi închiriată şi pentru întâlniri de afaceri sau de turişti, dar că totul se va face contra cost.

(Andreea Marga)


Apreciază
Distribuie