Viitorul baraj de la Mândra este un OZN?

HIDROCENTRALA
şantierul de la Mândra, vedere din avion (foto: hărţi Google)

    Marile investiţii şi importantele modificări ale terenului din zona comunei Mândra pentru o viitoare centrală nucleară sau pentru un viitor baraj, au fost considerate OZN (obiect zburător neidentificat, n.n.).

    Remus Borza preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, prezent la Forumul „România 2020: Politici sustenabile pentru energii curate hidro-nuclear“, eveniment organizat de Adevărul Group, a criticat dur alegerea finanţării centralei nucleare din zona Făgăraş-Hoghiz de pe râul Olt.

   El a precizat în cadrul conferinţei că Hidroelectrica ar trebui să modernizeze centralele Vidraru, Stejaru, Mărişel sau Râul Mare, care produc împreună 1.000 MW din cei aproximativ 6.000 MW ai companiei de stat şi care asigură majoritatea serviciilor de sistem.

    Hidrocentralele respective au 40-50 de ani, iar Remus Borza spune că Hidroelectrica negociază cu o bancă din Europa contractarea unui credit de 400 de milioane de euro, pentru retehnologizarea acestor patru hidrocentrale.

Moveos
Primaria Soars - Pasti 2024
JTTI
Agromar
Florian Shaorma - Pasti

     „În 50 de ani, Hidroelectrica nu a găsit bani să modernizeze aceste centrale, dar finanţează OZN-uri ca Tarniţa, Făgăraş-Hoghiz sau Român-Paşcani“, a spus Borza.

     Amenajările din zonele Făgăraş-Hoghiz şi Roman-Paşcani au fost indicate în timpul insolvenţei drept investiţii cu randament energetic scăzut. În zona noastră urma să se realizeze o a două centrală nucleară din România, dar niciodată nu s-a făcut public amplasamentul acesteia. Doar până acum, când se vorbeşte despre faptul că ar fi o investiţie halucianantă.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie