Şarpele din holul şcolii

Şarpele din holul şcolii

Şarpele din holul şcolii

  • Primele şcoli în care se desfăşoară în perioada 4-8 februarie ineditul concurs ,,Jocul şarpelui în trafic” sunt Şcoala ,,Ovid Densuşianu” şi Colegiul ,,Radu Negru”.

 Un nou concurs pentru elevi face luna aceasta furori în rândurile şcolarilor. În luna februarie în şcolile Făgăraşului se va desfăşura concursul ,,Jocul şarpelui în trafic”.

Pe scurt, se ia un şarpe sub formă de banner şi se postează pe holul unei şcoli. Competiţia durează o săptămână. Fiecare clasă participantă are zilnic cercul ei din şarpe în care dirigintele postează pentru fiecare elev o bulină, colorată în funcţie de cum a ajuns copilul la şcoală. Dacă a venit pe jos bulina este roşie. Dacă a venit cu transportul în comun are culoarea galbenă. Dacă a ajuns însoţit este albastră. Dacă a venit cu bicicleta este roz. Dacă a fost adus cu maşina este verde.

Mai multe explicaţii ne oferă Dacia Săpătoru din cadrul Compartimentului Energetic al Primăriei Făgăraş: ,,Să nu uităm că am început o campanie ,,Vin pe jos la şcoală”. Până acum am dedicat-o conştientizării elevilor privind beneficiile mersului pe jos. Luna februarie o dedicăm jocului şi am venit cu un material nou, respectiv un banner ce reprezintă jocul şarpelui în trafic. Presupune ca fiecare elev care vine la şcoală să primească o bulină colorată când soseşte, iar în funcţie de modul în care s-a deplasat, el va acumula mai multe buline de mai multe culori. Toate aceste buline colorate sunt colectate pe banner-ul acestui trafic afişat în şcoală şi scopul este de a acoperi şarpele cu cât mai multe buline. La sfârşitul săptămânii venim şi tragem o concluzie, dacă au venit în majoritate pe jos sau cu maşina.”

Ideea este ca elevii să vină mai mult pe jos sau cu bicicleta. Primele şcoli în care se desfăşoară concursul sunt Şcoala Generală nr. 2 (,,Ovid Densuşianu) şi Şcoala Generală nr. 1 (Colegiul ,,Radu Negru”).

Demgy
Reno Depo
Proaspat Alb

Logo oficial desemnat de primar

În timpul săptămânii de concurs, elevii sunt rugaţi să fie atenţi la ce văd în drum spre şcoală. Ei vor surprinde şi vor desena un lucru semnificativ pentru această campanie, urmând ca în 20 februarie toate desenele lor să ajungă pe masa primarului. Edilul Mănduc are ca sarcină desemnarea celui mai reprezentativ desen, care va deveni şi logo oficial al campaniei ,,Jocul şarpelui în trafic”. Logo-ul va fi postat apoi pe diplomele pe care le vor primi de la Primărie profesorii care se implică alăturii de elevii lor în această campanie. Pe de altă parte, elevii vor fi cadorisiţi cu insigne, spune Dacia Săpătoru. O nouă ediţie a ineditei competiţii va avea loc abia la anul în primăvară. C. Cornilă


Apreciază
Distribuie