Scandalul de la Nitroporos ia aploare!

Comunicatul de presă remis de SC Nitroporos luni, 12 mai, şi protestul spontan de ieri şi de azi al angajaţilor de la Nitroporos nu au rămas fără ecouri.

liderul sindical Lucian Cupu
liderul sindical Lucian Cupu

Incusiv instituţia Prefectului a fost sesizată prin Comisia de Dialog Social cu privire la faptul că un nou conflict de muncă a izbucnit între angajaţi şi conducerea Nitroporos. Liderii filialei judeţene ai Cartel ALFA şi cei ai societăţii Nitroporos au solicitat sprijinul acestei instituţii pentru detensionarea situaţiei de la Făgăraş.

Potrivit liderului de sindicat Lucian Cupu, situaţia la Nitroporos este explozivă. “Oamenii nu şi-au primit salariile la timp, iar acum află din presă că vor fi concediaţi. Reacţia lor de a protesta în curtea fabricii este una normală în această situaţie. Mai mult, în luna martie, când cei 400 de oameni au fost reangajaţi, o bună parte din ei au fost şantajaţi de către conducerea combinatului pentru a renunţa la drepturile pe care le-au primit când au fost trimişi în şomaj anul trecut în luna iulie”, a declarat liderul de sindicat.

Concluzia şedinţei Comisiei de Dialog Social a fost că situaţia de la Făgăraş va rămâne în atenţia Instituţiei Prefectului şi a celorlalte instituţii cu responsabilităţi în domeniul social, Prefectura urmând a trimite la Bucureşti toate documentele depuse de sindicalişti legat de situaţia creată prin anunţul conducerii combinatului.  DSCN5870

Firma servicii renovare
Florian Shaorma
JTTI
Reno Depo
Sezar Forest - soferi profesionisti
PSD - alegeri locale 2024
Agromar
Monumente funerare

„Vom discuta cu toate instituţiile abilitate pentru a vedea cum se poate rezolva această situaţie. Închiderea unei societăţi precum Nitroporos nu se poate face de pe o zi pe alta, pentru că acolo există o serie de instalaţii care trebuie conservate. Mesajul nostru către angajaţi este că vom sesiza Guvernul şi toate celelalte organe abilitate pentru a găsi soluţii de rezolvare a problemelor de la Făgăraş“, a declarat prefectul Romer Ambruş Şandor Karoly, la finalul şedinţei.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie