#sieu | Lista firmelor din Făgăraș care își suspendă activitatea

Protest apolitic de amploare, astăzi, la Făgăraș, la fel ca în toată țara, începând cu ora 15.00, pentru construirea de autostrăzi, promovat în mediul on-line sub hastagul #șîeu. Mai multe firme din municipiul nostru își suspendă activitatea pentru 15 minute.

Au anunțat, până acum, că s-au alăturat campaniei „România vrea autostrăzi”: magazinul JYSK, Fundația Hospice, magazinele Infinity GSM, restaurantul Casa Terra,compania Faria,Braller Grill și Rent Today Events, Atelierul Simonei, magazinul Practic Electrocasnice, Aspect Salon, Adrian Murgea Photography, filiala din Făgăraș a GLS România, spălătoria auto K9, magazinul Ghiță și Monica, serviceul auto Kalu, magazinul de piese auto Luc Carreras, AD Auto Total Făgăraș, măcelăria MBO, Aventura Parc Drăguș, HORADO, barul Melody.

Antreprenorii spun că este un altfel de protest în sprijinul a ceea ce numim necesitate și împotriva ignoranței în toate formele ei sau că lipsa autostrăzilor duce la multe prea multe accidente rutiere, dar și timp enorm pierdut în trafic.

Pe de altă parte, făgărășenii se mobilizează pe Facebook pentru a protesta în fața Primăriei, de la ora 15:00, pentru un sfert de oră.

Pe pagina de Facebook a campaniei „România vrea autostrăzi a fost publicat un mesaj, seara trecută, de mulțumire pentru toți cei care susțin demersul.

Protestul este inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi, cel care a construit primul si singurul metru de autostradă din Moldova, pentru care a cheltuit 4.500 de euro și care va fi inaugurat la aceeași oră.

Amanet King Onix
Sumi Agro - Shigeki
BPM - excavatorist
Proaspat Alb
Demgy
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma

Afaceristul a anunțat că va suspenda activitatea în toate cele 40 de restaurante pe care le deține în întreaga țară, pe 15 martie, de la 15:00, pentru 15 minute.

Și trustul de presă Mediastar s-a alăturat campaniei România vrea autostrăzi, în semn de solidaritate cu miile de români din întreaga țară și cu antreprenorii făgărășeni. Star FM, Super FM și Bună Ziua Făgăraș își vor întrerupe astăzi activitatea pentru 15 minute, de la ora 15.00.

CNA nu permite suspendarea emisiei, însă vocile radiourilor vor intra în „pauză mută”, difuzarea reclamelor va fi amânată, iar pe frecvențele 90,2 FM și pe 88,2 FM se vor auzi imnul României și imnul campaniei „România vrea autostrăzi”. Jurnalul de știri Star FM de la ora 15.00 va fi difuzat la 15:16, în timp ce pe pagina principală a site-ului bunaziuafagaras.ro va fi afișată imaginea campaniei „România vrea autostrăzi”.

Credem că autostrăzile sau măcar drumurile expres ar reduce numărul accidentelor rutiere grave care au loc pe DN 1, an de an. Nu mai vrem să fim nevoiți să dăm știri despre zeci de vieți pierdute și sute de persoane rănite în accidentele rutiere care au loc pe această șosea. Viteza excesivă este cauza acestora de multe ori, desigur, însă nu de puține ori și lipsa infrastructurii contribuie la aceste evenimente. În plus, ar scădea şi numărul orelor petrecute în trafic.


Apreciază
Distribuie