#sieu | Restaurantul Casa Terra își suspendă activitatea în semn de protest

Restaurantul Casa Terra din Făgăraș se alătură campaniei apolitice „România vrea autostrăzi”, după ce magazinul JYSK, Fundația Hospice și magazinele Infinity GSM au anunțat că fac același lucru.

Localul înființat în urmă cu 25 de ani își suspendă activitatea pentru 15 minute, vineri 15 martie, de la ora 15.00. Ospătarii și barmanii nu vor onora comenzile în acest interval de timp pentru a atrage atenția asupra lipsei infrastucturii rutiere, care îi afectează și pe ei.

„Este un altfel de protest în sprijinul a ceea ce numim necesitate și împotriva ingnoranței în toate formele ei”, își motivează gestul patronul restaurantului Casa Terra, Daniela Graură.

Antreprenoarea făgărășeancă mai deține un atelier de produse naturale artizanale și o divizie de catering, iar anul acesta va realiza un centru de gastronomie cu specific românesc.

Protestul inedit este inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi, cel care a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova, pentru care a cheltuit 4.500 de euro și care va fi inaugurat în timpul protestului național de 15 minute. Afaceristul a anunțat că va suspenda activitatea în toate cele 40 de restaurante „Spartan” pe care le deține în întreaga țară, pe 15 martie, de la 15:00, pentru 15 minute.

TMF Copy Center
Amanet King Onix
Monumente funerare

Numeroase companii și persoane din țară și-au arătat intenția de a protesta alături de el. Au apărut și evenimente pe Facebook de susținere a demersului, cărora li s-au alătura mii de oameni.

Suceveanul Mandachi i-a provocat pe Ion Țiriac, Gigi Becali și Viorel Cataramă să se alature protestului său. Singurul care a răspuns până acum este Viorel Cataramă care a transmis că 1.000 de angajați de-ai săi își vor suspenda activitatea.


Apreciază
Distribuie