Soarta DN1, decisă la 1 octombrie

Magistraţii Curţii Constituţionale a României au de-a face, printre alte mii de dosare, şi cu dosarul celui mai important drum al Făgăraşului. Pe cât de important, pe atât de plin de gropi! Gropile din asfalt sunt şi motivul pentru care drumul ,,a ajuns” acolo.

Pe 1 octombrie este termenul la care Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe în ce priveşte situaţia tronsonului din DN1 care tranzitează oraşului. Din 2008 această problemă n-are parte de rezolvare.

Iată cum a început: Ministerul Transporturilor a preluat în 2004 tronsonul din DN1 care străbate oraşul din proprietatea Primăriei Făgăraş pentru a-l reabilita complet. Asfaltarea n-a ţinut mai mult de doi-trei ani, iar drumul a revenit la fel de prost ca înainte. În anul 2008, Ministerul Transporturilor a decis să-l dea înapoi Primăriei, evident în starea jalnică în care se afla. Atunci a început conflictul între Primărie şi Minister.

Primăria nu vrea să preia drumul nereparat, iar Ministerul vrea să scape de o povară.

Proaspat Alb
Florian Shaorma
Sumi Agro - Kaishi
Victoria Federal IFN
Mobila SH
Monumente funerare

Primăria Făgăraş aşteaptă ca magistraţii Curţii Constituţionale să se pronunţe, pentru ca tronsonul de drum să poată intra pe lista de investiţii a ministerului.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie