Șoferii se plâng de parapetele montate pe DN1, DRDP explică necesitatea lor

EXCLUSIV | Foarte mulți șoferi care circulă pe DN1, între Făgăraș și Brașov, sunt nemulțumiți de parapetele montate în această vară de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP). La solicitarea Bună Ziua Făgăraș, autoritățile explică necesitatea separatoarelor de sens.

Șoferii se plâng pe rețelele de socializare de separatoarele de sens din beton, mulți dintre ei acuzând că nu își au rostul și mai mult încurcă.

Nu de aceeași părere sunt și drumarii, responsabili de siguranța participanților la trafic. Parapetele au fost montate pe DN1 în zonele cele mai periculoase, unde au loc frecvent accidente rutiere grave. Iar măsura a fost luată la cererea polițiștilor, șoferilor, autorităților locale și chiar a liderilor politici, spune reprezentantul DRDP Brașov.

Mai mult, se pare că șoferii nemulțumiți nu au făcut nicio sesizare oficială în acest sens, ci s-au plâns doar pe rețelele de socializare.

„Deocamdată la noi, la DRDP Brașov și din câte știu eu nici măcar la CNAIR, nu s-au înregistrat astfel de cereri. Dimpotrivă, avem nenumărate cereri din partea participanților la trafic, reprezentanților autorităților locale și liderilor politici, care ne-au solicitat să le montăm cât mai repede. Cele mai puternice argumente ni le-au dat polițiștii, în colaborare cu ei am stabilit zonele în care să se monteze acestea. Trebuie să știți că rolul lor principal este împiedicarea pătrunderii pe contrasens a mașinilor în cazul unui accident. Aceste parapete elimină acest pericol și nu vedem de ce i-ar nemulțumi pe șoferi”, ne-a declarat Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Victoria Federal IFN
Demgy
Agromar
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
curatare tapiterie
Florian Shaorma

Pe de altă parte, conducătorii auto afirmă că, în cazul unui accident, traficul se blochează complet în zonele în care sunt montate parapete, iar salvatorii nu pot interveni urgent pentru salvarea victimelor. DRDP spune, însă, că s-au luat măsuri și pentru astfel de situații.

„Aceste parapete, dacă o să observați, din loc în loc au câte o breșă. În mod normal sunt niște parapete din plastic. Aceste breșe sunt lăsate tocmai ca să se poate dirija circulația de pe un sens pe celălalt, în cazul în care se blochează. Sunt prevăzute cam toate situațiile, chiar nu îi înțelegem pe șoferi de ce ar fi nemulțumiți când sunt numai în avantajul lor, spre siguranța lor, plus că se elimină accidentele foarte grave”, a adăugat Robert Elekes.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, în lunile iunie și iulie, drumarii au montat parapete din beton pe mai multe drumuri din județul Brașov, pe o distanță totală de 7,5 km.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie