VIDEO | Codreanu a primit primele sancțiuni: amendă de 15.000 lei și atelier închis

foto/video: CRPC Brașov

Protecția Consumatorului Brașov a anunțat, în această seară, primele sancțiuni aplicate transportatorului de persoane Transbus Codreanu.

În urma verificărilor efectuate în timpul raziei de ieri, inspectorii au decis  să închidă atelierul în care piesele care țineau direct de siguranța autobuzelor  erau sudate și puneau în pericol viețile călătorilor.

În plus, compania de transport a primit o amendă în valoare de 15.000 de lei, care poate fi redusă la jumătate dacă este achitată în următoarele 15 zile – conform legislației în vigoare, și ar putea urma și altele, pentru alte nereguli descoperite în timpul controlului.

„Astăzi am aplicat măsura de oprire a activității atelierului in care se «reparau» autobuzele și am aplicat amenda de 15.000 lei. Precizez că această măsură este doar o mică parte din controlul efectuat la firma de transport. Pentru celelalte aspecte continuăm cercetările și am extins aceste verificări”, a transmis șeful Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu.

Inspectorii au efectuat controale de amploare, ieri, în autogările și pe traseele din județul Brașov. Prima firmă controlată, în urma unor sesizări, a fost Transbus Codreanu, iar imaginile sunt greu de descris. Au fost descoperite deficiențe extrem de grave care pot pune in pericol sănătatea și viața consumatorilor.

Demgy
Proaspat Alb
Moveos
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
JTTI

Mult mai mulți călători decât numărul de scaune existente – în special copii, autobuze într-o stare avansată de degradare cu anvelope extrem de uzate, truse medicale expirate – unele chiar și de 19 ani, stingătoare lipsă, scaune rupte, parbriz spart, multă rugină și șoferi care fumează în autobuz. De asemenea,  scurgeri vizibile de combustibil și ulei din motoarele autovehiculelor. Asta a găsit Protecția Consumatorului pe traseele pe care efectuează curse regulate Transbus Codreanu.

Și nu e totul. În timpul acțiunii, comisarii au descoperit inclusiv șuruburi și piese care țin direct de siguranță, sudate.


Apreciază
Distribuie