VIDEO | Autobuzele Codreanu, verificate de Protecția Consumatorului: Copii puși în pericol

video: CRPC Brașov

Razie de amploare a Protecției Consumatorului Brașov, în această dimineață, în autogări și pe traseele din județ. Prima firmă controlată, în urma unor sesizări, a fost Transbus Codreanu.

UPDATE: Compania a primit primele sancțiuni. Detalii, aici.

Începând cu ora 6.00, inspectorii au verificat autobuzele cu care circulă călătorii, iar imaginile sunt greu de descris. Au fost descoperite deficiențe extrem de grave care pot pune in pericol sănătatea și viața consumatorilor, potrivit șefului regional al Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu.

Copiii care merg din Râșnov la școlile din municipiul Brașov erau transportați în picioare, numărul de locuri fiind depășit. Unul dintre șoferi a recunoscut în fața inspectorilor că aproximativ 20 de persoane sunt transportate zilnic în plus față de locurile cu care este prevăzut autobuzul și că este o practică.

„Autobuze într-o stare avansată de degradare cu anvelope uzate extrem, mult mai mulți călători decât numărul de scaune existente – în special copii care vin la școală în Brașov, oprirea în locuri neamenajate și neautorizate pentru debarcarea călătorilor, truse medicale expirate unele chiar din anul 2000, lipsă stingător, lipsa informării necesare, alimentarea cu combustibil a autobuzelor necorespunzătoare cu ajutorul unei stații extrem de vechi și degradate, scaune rupte, parbriz spart, multă rugină, șoferul fuma în autobuz, vizibile scurgeri de combustibil și ulei din motoarele acestora, fum gros negru emanat în aer prin eșapament, etc. Mâine sunt invitați la sediul nostru”, a declarat Sorin Susanu despre dezastrul găsit în autobuzele Transbus Codreanu.

În timpul acțiunii desfășurate, comisarii ANPC au găsit inclusiv șuruburi și piese care țin direct de siguranță,  sudate.

Mobila SH
JTTI
Proaspat Alb
Spalatoria Aqua Carpet
Agromar
Reno Depo
Florian Shaorma

Nu sunt singurele nereguli. Bună Ziua Făgăraș a scris în repetate rânduri despre nerespectarea de către transportator a programului de funcționare și despre cum și-a abandonat călătorii în stațiile de pe traseul Făgăraș – Brașov.

În luna iulie a acestui an, călătorii au fost lăsați pe drumuri la ultima cursă, fără alternative. Incidente asemănătoare au avut loc și anul trecut, în lunile martie și noiembriechiar și în decembrie, în ajunul Crăciunului.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie