Șoferul care a provocat accidentul din Beclean are 18 ani, era beat, furase mașina și nici măcar nu avea permis de conducere

foto: Info Trafic Făgăraș

Șoferul care a provocat accidentul din Beclean, luni dimineață, a fost arestat pentru 30 de zile. Tânărul de 18 ani furase mașina cu puțin timp înainte, iar în momentul producerii accidentului era beat și ar fi consumat droguri. Nici măcar nu avea permis de conducere, potrivit IPJ Brașov.

„După ce a fost identificat conducătorul auto care ar fi produs accidentul, respectiv un tânăr în vârstă de 18 ani, cu ocazia verificării aspectelor de legalitate a documentelor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere.

În cadrul controlului efectuat, polițiștii l-au testat pe tânărul conducător auto atât pentru consumul de alcool, cât și pentru consumul de substanțe interzise. Rezultatul returnat a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul respirat, iar în ceea ce privește consumul de substanțe, aparatul a detectat prezența a două substanțe psihoactive. Ulterior controlului, șoferul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu certitudine atât a tipului de substanțe psihoactive consumate, cât și a concentrației de alcool în sânge.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit și faptul că autoturismul pe care tânărul îl conducea, ar fi fost sustras de către acesta, cu puțin timp înainte de a producerea accidentului. După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea tânărului, pentru o perioadă de 24 de ore, motiv pentru care a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Prevenivă al I.P.J.

BPM - excavatorist
Mobila SH
Demgy
Proaspat Alb
Reno Depo
Monumente funerare

Ulterior, persoana a fost prezentată de procuror în fața judecătorului de drepturi și libertăți, care a menținut propunerea formulată și a dispus reținerea persoanei bănuite pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante și furt în scop de folosință”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș”, transmite IPJ Brașov.


Apreciază
Distribuie