Spectacol umanitar de Crăciun, susținut de elevii Colegiului Național „Radu Negru”

Casa de Cultură s-a umplut seara trecută cu elevi, profesori și părinți, martori ai vestirii Nașterii Mântuitorului. Colegiul Național „Radu Negru” a pus în scenă un spectacol amplu pentru întâmpinarea Crăciunului și a Anului Nou, iar cei prezenți s-au bucurat de obiceiurile de iarnă, potrivit conducerii instituției de învățământ.

Elevii din clasele a III-a și a IV-a au prezentat modul în care se combină elementele în prezent prin contopirea tradiționalului cu modernul: de la cântecele tematice Iarna a sosit, Renul lui Moș Crăciun, jocurile populare Brâul și Brașoveanca, până la vechile forme de colindat: Iconița, Steaua, Plugușorul, Semănatul și Sorcovitul de An Nou.

Cei din ciclul gimnazial au reprezentat ceata irozilor, șezătoarea literară și au jucat o scenetă despre ceea ce înseamnă recunoștința în cultura universală, dar au cântat și colinde în limba engleză.

Liceenii i-au încântat pe spectatori cu muzică, momente de teatru, de colindat, de rit sau de prezentare a costumului popular. Nu au ratat să ne amintească de ceata de feciori și nici de îngropatul Anului cel Vechi și binecuvântarea celui Nou.

Spalatoria GPC
Autopel
UPRUC-CTR
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Monumente funerare

„A fost o serbare maraton, în care am avut momente extrem de consistente și bogate în semnificații. A fost o serbare complexă, care cred că a avut rezonanțe puternice pentru cei care au fost în sală și nu numai. Toată lumea a depus un efort pentru a reda o sclipire, un pic din ceea ce înseamnă bucuria din această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă. Mulțumesc tuturor, de la colegele învățătoare până la colegii coordonatori, colegii directori, pentru că a fost nevoie de o foarte bună gestionare atât pe scenă, cât în culise. Mulțumim părinților, dar și elevilor”, spune prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

Între cei prezenți s-au aflat și persoane care au răspuns apelului umanitar și au cumpărat produse de la expoziția organizată sau au donat pentru a-l sprijini pe Vladi, elev în clasa a IV-a, căruia îi este dedicat întregul eveniment.


Apreciază
Distribuie